Проверете дали сте разумен купувач на автомобили

23.12.2020
Публикувано от: Auto Consult

Очевидно всички искаме най-добрата сделка, когато купуваме колата, която искаме. Често откривам, че по-евтиното не означава по-добра стойност.

Гаранцията очевидно е основно съображение, не само заради спокойствието, което носи, но по-важното е отражение на доверието, което продавачът има в колата си.

Кратка гаранция вероятно означава, че продаваният гараж вероятно не е вложил много подготовка в колата си, вероятно не я е обслужвал и следователно предлага кратка гаранция.

Никога не сме правили бизнес по този начин. Ние подготвяме всички наши автомобили, обслужваме всички наши автомобили в собствената ни работилница и предлагаме гаранция за всички наши автомобили. Много от нашите автомобили имат гаранции до 24 месеца. Това са 2 години спокойствие.

Гаранцията е повече от спокойствие. Това е отражение на доверието на продавачите в автомобила им. Купете от дилър, готов да предложи 24-месечна гаранция.

Това е особено важно за купувачи за първи път, които често грешат при закупуването на по-стара кола, мислейки, че е по-евтина. Колата е нещо, което най-вероятно ще запазите за няколко години и през това време има смисъл да се има предвид, че по-новата кола може да е по-добрият вариант.

Забравете нова кола, те се амортизират твърде бързо през първите няколко години.

Почти ново, на няколко години, е различна история. Достатъчно нов, за да бъде надежден, достатъчно евтин, защото предишният собственик претърпя основната амортизация.

Застраховката е по-скъпа за по-старите автомобили. Volkswagen 2014 може да бъде с 1000 евро по-малко застрахователен от Nissan Micra от 2006 г. Няма сметки за ремонт на Vw, но можете да похарчите 500 евро за поддържане на по-стара кола. Данъкът е по-скъп за по-стари автомобили, позволяваме да изчислим 150 евро. Да не говорим за икономия на гориво с по-нови, по-ефективни автомобили.

Това са общо 33 евро на седмица допълнително за управление на по-стара кола и в момента предлагаме 2014 Up Volkswagen за 30 евро на седмица с депозит от 1000 евро.

В дългосрочен план може да бъде по-евтино да се купи по-новата кола.

По-старите автомобили не винаги имат икономически смисъл

За € 30 на седмица можете да карате по-нова, по-безопасна и по-надеждна кола.

  • По-новите автомобили са по-безопасни
  • По-старите автомобили са по-малко надеждни
  • По-старите автомобили са по-скъпи за застраховане
  • По-старите коли са по-скъпи за облагане