The all-new IONIQ 5

14.10.2021
Публикувано от: Auto Consult

Красотата на електрическата иновация.

Зашеметяващо красив и невероятно усъвършенстван, IONIQ 5 предефинира начина, по който хората гледат на електрическите автомобили. Отличаващ се с иновативен дизайн на концептуален автомобил и удивителен набор от интелигентни технологии, той е създаден, за да ви отведе по-далеч – с по-бързо зареждане и по-елегантен стил.

IONIQ 5

Електрифициращ дизайн.
Вдъхновена от футуристичния дизайн на Concept 45 EV, екстериорът на IONIQ 5 е почит към дизайнерското наследство на Hyundai, преосмислено за бъдещето.

Платформата E-GMP.
Насладете се на по-бързо зареждане, увеличен пробег с едно зареждане, по-добро управление и повече вътрешно пространство – благодарение на новаторската електрическа глобална модулна платформа на Hyundai E-GMP.

Разточителна кабина.
Благодарение на нашата специална EV платформа успяхме да създадем интериор, който е изцяло ново изживяване в автомобил – предефиниране на пространството.

Бъдещето на електрическата мобилност е тук.
Отличаващ се със спиращ дъха дизайн и динамика на шофиране, както и 800-волтова акумулаторна система за свръхбързо зареждане, този новаторски електрически CUV осигурява вълнуващо представяне – изграден на авангардна нова платформа, която е истинска стъпка напред в тази ера на EV експанзия.

Какво е електрически автомобил?
IONIQ 5 е елетроавтомобил или накратко BEV. Изцяло електрическите превозни средства като IONIQ 5 не използват конвенционално гориво за задвижване и следователно не отделят вредни емисии в атмосферата. И тъй като те също нямат съединител или предавки, скъпата поддръжка е намалена – а ускорението на старта е мигновено благодарение на моменталния въртящ момент. Това плавно и бързо ускорение прави много динамично и вълнуващо шофиране.