Защо рали спортът?

29.12.2020
Публикувано от: Auto Consult

Защо рали спортът?

По-близо до феновете от всеки друг моторен спорт на най-високо ниво, рали спортът се развива на база автомобили, които са разработени от серийни модели, ъстезаващи се на макадам, асфалт, сняг и лед. С 13 състезания по света, които минават през планините около Монте Карло, равнините в Аржентина, лозята в Германия и горите в Уелс и Финландия, Световният рали шампионат (WRC) предлага равни мерни единици за вълнение, предизвикателство, страст и представяне.

Двете лица на i20

Hyundai избра i20 като основа за своя WRC модел. Това е достъпен сериен автомобил с високо качество на изработка и модерен дизайн, който е идеален за ежедневно използване. i20 WRC е специално подготвен, ултра динамичен състезателен автомобил, който е развит на база популярния сериен автомобил, но оголен, подсилен и всеобхватно пренастроен във всички области.

Hyundai Motorsport

Проектът се ръководи от Hyundai Motorsport, нов център за върхови инженерни постижения в семейството на Hyundai. Основан в началото на 2013 г. и базиран в Алценау, Германия, Hyundai Motorsport бе натоварен със задачата да разработи
дългосрочна спортна програма, която демонстрира емоцията и инженерното превъзходство, което Hyundai внедрява в автомобилите си.

Посетете сайта на Hyundai WRC